Penava: Jedino legitimno rješenje su prosvjedi i skidanje vlasti

Vijesti 02. ruj 202218:13 0 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u petak da "razmontiravanje Ine" čini ogromnu štetu Hrvatskoj, te ustvrdio kako svaki građanin koji voli Hrvatsku nema puno izbora i da su prosvjedi i skidanje vlasti 'jedino legitimno rješenje'.

‘Mi u Domovinskom pokretu (DP) mislimo da su prosvjedi jedini izlaz iz ovog problema jer je ovdje zaista ugrožena nacionalna sigurnost. Izašli smo iz teške situacije s covidom, na cijeloj Banovini i u velikom dijelu Zagreba još nisu ljudima sanirane posljedice potresa, a na to sve je došao rat u Ukrajini i gospodarska kriza koja stubokom trese temelje same Europe. A vidimo čime se bavi vodstvo hrvatske države”, izjavio je Penava na konferenciju za medije u Požegi u povodu otvaranja prostorija DP-a Požeško-slavonske županije.

Zaključio je kako su “prosvjedi nešto nužno”, jer su, kako kaže, procesi koji se tiču opće grabeži i destrukcije države, nešto što zahtijeva reakciju.  Država ovisi o svojim bogatstvima, a velika uporna točka hrvatske snage i gospodarstva počiva upravo na Ini, dodao je .

Penava kaže da ako itko ima emociju za HDZ, ima je on. Penava je, naime, bivši član HDZ-a.  Na kraju krajeva, napomenuo je, jučer su u Slatini, kroz inicijativu DP-a, otvorili prvu bistu prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

“Međutim, od primjera krađe željeza na gradilištu Hrvatskih cesta do ove krađe milijarde iz Ine, pa preko Vjetroelektrana, afere Janaf i Softver, jasno je da ovaj Plenkovićev HDZ predstavlja omču oko vrata hrvatskoj državi i hrvatskom narodu i jasno je da se tog tereta moramo riješiti što prije”, tvrdi Penava.

Kaže da Plenković, “umjesto da se obračuna s tim i ogradi od toga, umjesto da se ispriča za pravomoćnu presudu, to negira i štiti; a na kraju u mnogočemu i sam sudjeluje”, izjavio je Penava. Dodaje kako ti ljudi, na čelu s premijerom, ugrožavaju nacionalnu sigurnost ove države’.

Kaže i kako Hrvatska raspolaže resursima po pitanju plina, a da od tih resursa nema korist hrvatski narod, nego je imaju pojedinci povezani s HDZ-om.

Penava ocjenjuje da je Hrvatska “razmontirana država, zahvaljujući korumpiranim kadrovima kojima upravlja Plenković”. ” Ovi milijuni i milijarde znače stotine tisuća mladih, perspektivnih kadrova koji su otišli iz ove zemlje samo zato što nikada nisu dobili prigodu, jer su preko stranačkih iskaznica šanse da izvlače milijarde dobivali neki drugi”, izjavio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!