Penava o kaznenim prijavama protiv dvojice direktora: Nevini su, ja sam tu meta

Vijesti 07. srp 202216:00 1 komentar
N1

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u četvrtak da PU vukovarsko-srijemska optužuje nevine ljude, referirajući se na kaznenu prijavu protiv dvojice direktora gradskih tvrtaka koji su ugovorom oštetili jednu, a drugoj omogućili nepripadajuću korist veću od pola milijuna kuna.

Policijska uprava je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila 36-godišnjaka i 40-godišnjaka iz Vukovara da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

VEZANE VIJESTI

Riječ je o odgovornim osobama vukovarskoga Vodovoda i Komunalca, objema tvrtkama u vlasništvu Grada, koji su još 2018. godine sklopili ugovor o najmu ograde kako bi Vodovod mogao zaštititi gradilište na kojem se uz obalu Dunava postavljao uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Policijskom istragom utvrđeno je kako je “36-godišnjak, unatoč povoljnijoj cijeni nabave zaštitne građevinske ograde, na štetu društva za vodoopskrbu (Vodovod) s 40-godišnjakom dogovorio najam takve ograde te preplaćivanjem usluge najma komunalnom društvu (Komunalac) pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 530.000 kuna”.

Protiv obojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava vukovarskome Županijskom državnom odvjetništvu.

“Ne mogu biti naivan i ne biti realan. Meni je jasno da sam tu meta ja. Ova dva direktora su čista kolaterala, što se vidi i iz postupanja policije koja je urgentno reagirala i objavila javno rezultate svojih izvida bez da su dobili potvrdu optužnog prijedloga od DORH-a”, izjavio je Penava novinarima, dodajući kako je riječ o direktorima koji godinama obavljaju svoju dužnost bez ijedne mrlje.

Policiju je pozvao da se potrudi, istraži sve i dokaže sve ono što je navela u priopćenju, a ruglu je izložila direktore gradskih poduzeća.

“Ako to ne napravite, imam jako puno materijala za sve”, poručio je Penava, ističući da u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi radi mnogo časnih službenika, ali, dodao je, riječ je o istoj Policijskoj upravi “koja je u nedavnoj vožnji u pijanom stanju aktualnog župana utvrdila kako nikog nije bilo u autu, suprotno izjavama svjedoka i kontra nuđenju 100.000 kuna mita za prikrivanje i ometanje istine”.

Istaknuo je da potpuno stoji iza direktora vukovarskoga Vodovoda i Komunalca.

Penava je taj slučaj komentirao u izjavi novinarima nakon aktualnog sata vukovarskoga Gradskog vijeća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare