Penava: Ono što je Pupovac rekao mijenja narativ

Vijesti 17. svi 202419:02 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.

Ivan Penava je rekao da u modernim demokracijama postoji nepisano pravilo da bi nakon parlamentarnih izbora trebalo biti 100 dana mira. “Ovdje danas se teško, jednako kao i jučer, oteti dojmu da je mnogima krivo, da se mnogi ne mogu pomiriti s činjenicom što je došlo do uspostave većine u parlamentu, što je s jedne strane razumljivo. Utakmica odmah ide dalje.”

Osvrnuo se na muzej o totalitarnim režimima koji predlaže Domovinski pokret. “Kad govorimo o muzeju koji će se baviti totalitarnim režimima muzeju – govorimo jasno i o osudi fašizma i nacizma, ali i komunizma. Ali neki imaju problem s ovim potonjim. To govori puno više o njima, o njihovom mentalnom sklopu i o njihovoj agresivnosti.”

Penava je istaknuo da program ima sveobuhvatan pristup nacionalnim manjinama. “Rekli smo da nema šanse da jedna nacionalna manjina da ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja od bilo koga od nas. To je naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS. Danas slušajući kolegu Pupovca rekao je jednu vrlo značajnu stvar, da mu je Hrvatska domovina – e tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koje mijenjau taj narativ.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!