Peternel o pregovorima: Lako se o stolicama dogovoriti, to se može u dva sastanka

Vijesti 21. tra 202416:23 0 komentara

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta u Točki na tjedan s našom Milom Moralić razgovarao je o postizbornim koalicijama.

“Pravi pregovori tek trebaju započeti, čemu tolika nervoza, kao da tražite da kampanja traje dva sata. Što je postizborno pregovaranje duže, to znači da je kvalitetnije, lako se o stolicama dogovoriti, to se može u dva sastanka”, rekao je Peternel.

Kaže da od koalicije Rijeke pravde nije vidio službeni poziv za pregovore. “Koliko znam, Rijeke pravde su samo rekli da bi nešto htjeli, ali ni nemaju pregovarački tim. Nisam vidio ni formalan poziv ni da je Grmoja stao s Benčić i Grbinom i kao jedna od strana započeo pregovore.”

Ponovio je da DP neće sa SDSS-om i Možemo. Komentirao je i kako nakon svih kritika upućenih Andreju Plenkoviću sada DP može pregovarati s njima.

“Smatramo da Andrej Plenković u prošlom mandatu nije dobro vodio Vladu i ne slažemo se s politikama koje je provodio. Smatramo da, ako bi mi sudjelovali u bilo kojoj vladi, da bi se te politike trebale mijenjati. I to je ključno.

Nismo bili zadovoljni politikama koje provodio Andrej Plenković, nije sporna osoba Andrej Plenković nego politike koje je zagovarao a koje je njegova vlada provodila, a bile su vezane uz suradnju s SDSS-om, odnos prema braniteljima, HOS-u… Ako ćemo se dogovoriti da se usklade programi i da se politike koje mi zagovaramo u jednom većem dijelu provode, barem one koje su nam ključne, onda možemo o tome razgovarati. Ako ne, onda ne.”

Osvrnuo se i na oporbeni prijedlog o manjinskoj vladi. “Što se tiče podupiranja manjinske vlade SDP-a, zaista ne vidim koji bi tu bio interes birača koji su glasali za mene ili za bilo kojeg člana DP-a, da podupiremo SDP-ove politike. To je opet obmanjivanje birača.”

“Naše polazišne osnove znate, sve dalje ćete vjerojatno tijekom idućeg tjedna, vjerujem do kraja idućeg tjedna znati”, rekao je Peternel o pregovorima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!