Peternel: Penava ima gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci

Vijesti 21. ruj 202111:07 > 16:12 3 komentara
N1

Igor Peternel, član Predsjedništva Domovinskog pokreta, za N1 je komentirao ulazak Ivana Penave u članstvo u toj stranci.

“Ivan Penava je ušao jučer u Domovinski pokret, a hoće li objaviti kandidaturu sam će reći na press konferenciji, ali svakako pozdravljamo to što nam se Penava i formalno pridružio”, rekao je Peternel, dodavši da je vukovarski gradonačelnik član saborskog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, na čijoj je listi i ušao u Sabor.

VEZANE VIJESTI

“Stranački izborni skup je vrlo skoro i onda će biti sve jasno i konačno će priča s Domovinskim pokretom u kontekstu previranja konačno završiti”, rekao je Peternel.

Objasnio je i zašto misli da je Penava dobar izbor za predsjednika stranke.

“Ja sam otpočetka govorio da je Penava dobar izbor, bio bi dobar izbor za predsjednika upravo zbog toga što ima taj gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci, pobijedio je za gradonačelnika Vukovara, ljudi na terenu, birači ga vole i mislim da je to dobitna kombinacija”, rekao je Peternel, dodavši da Penava “apsolutno ima karizmu” kakvu je imao i bivši predsjednik stranke, Miroslav Škoro.

Upitan može li Domovinski pokret biti jednako jak s Penavom na čelu, kao ranije sa Škorom, Peternel je rekao da će to reći birači.

“Osobno vjerujem da može, da može biti i jači, a birači će reći imaju li povjerenja u politike koje ćemo ponuditi. Tu nema puno filozofije, birači su ti koji odlučuju i na kraju se zbraja rezultat”, rekao je Peternel.

Dodao je da ne zna hoće li biti više kandidata za predsjednika stranke, ali nema ništa protiv ako to bude slučaj.

“Svi se mogu kandidirati, oni koji skupe potpise i koji smatraju da mogu biti predsjednici parlamentarne stranke, ako bude više kandidata to će biti super”, rekao je Peternel.

Govoreći o previranjima unutar Domovinskog pokreta, Peternel je rekao da nije bilo ozbiljnog raskola. “Nije bilo političkog, to je bio raskol na osobnoj razini koji je onda i našom greškom maksimalno potenciran”, rekao je Peternel.

“Negativna percepcija koja dolazi naravno da ruši rejting, očekujem da će biti mira, tjednima već nemamo unutarstranačkih previranja koji bi punili novinske stupce”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare