Petra Mandić: Obuljen Koržinek štiti prijatelja Blaževića

Vijesti 12. lis 202216:50 0 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL

Riječka gradska vijećnica Mosta nezavisnih lista Petra Mandić ustvrdila je u srijedu da je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek "nategnula pravnu proceduru u zaštiti svojeg prijatelja Marina Blaževića", kojeg je Gradsko vijeće razriješilo dužnosti intendanta HNK.

Mandić je na konferenciji za novinstvo rekla da je ministrica imala vrlo elegantno rješenje, pokretanje postupka nadzora, ako je smatrala da je odluka Gradskog vijeća o razrješenju intendanta riječkoga HNK Marina Blaževića nezakonita u bilo kojem obliku.

U tom postupku nadzora moglo se točno utvrditi što je u postupku i odluci Gradskog vijeće nezakonito, te se odluka mogla vratiti Gradskom vijeću na ponovno odlučivanje u roku od 15 dana.

VEZANE VIJESTI

“Tako bi se odluka izmijenila u skladu sa željama i prohtjevima ministarstva ako bi bili valjani i dobro argumentirani razlozi te bi cijela trakavica u tom slučaju bila gotova”, istaknula je Mandić.

No, ustvrdila je, ministrica je to namjerno propustila učiniti i jedino što nam ostavlja da poduzimamo su pravni sporovi, zaključila je gradska vijećnica Mosta.

Riječko Gradsko vijeće razriješilo je većinom glasova vijećnika 22. rujna Marina Blaževića dužnosti intendanta riječkoga HNK, a među njima su bili i vijećnici Mosta.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek odbila je prihvatiti odluku Gradskog vijeća o razrješenju uz tumačenje da je štura i neargumentirana, da se nije postupalo u skladu sa zakonima te da se ravnatelje institucija u kulturi i intendante ne treba smjenjivati prije isteka mandata ako nije bilo kršenja zakona ili neispunjavanja programskih obaveza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!