Petranović o drugom krugu: Puljak pobjeđuje svakoga, a Mihanović samo Keruma

Vijesti 11. svi 202116:54 0 komentara
Damir Petranović
N1

Novinar Damir Petranović komentirao je rezultate ankete koju je agencija MASMI provela za N1 televiziju. Rezultati anekte pokazuju da je kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak favorit u drugom klrugu.

U drugom krugu izbora prvoplasirani Vice Mihanović gubi od Ivice Puljka (35,3% prema 49,4%). Ne mogu mu pomoći ni neodlučni glasači kojih je 9,1%. Umjerena politika Ivice Puljka prihvatljiva je i umjereno lijevima i desnima koji bi u drugom krugu glasali za njega. I Vice Mihanović i Ivica Puljak premoćno pobjeđuju Željka Keruma u drugom krugu, pokazuju rezultati ankete.

“Ako sumiramo ta tri scenarija, vidjet ćemo da Puljak pobjeđuje svakoga, a Vice Mihanović pobjeđuje samo Keruma. Sad je pitanje je li HDZ-u u interesu da Kerum prođe u drugi krug. Bit će tu još svega u ovih pet dana do prvog kruga, a onda i do drugog kruga”, kazao je Petranović.

Istaknuo je da dijelu glasača SDP-a nije u interesu da Puljak postane vođa ljevice u Splitu.

“Na prošlim izborima u drugi krug su ušli Andro Krstulović Opara i Željko Kerum. Istraživanja su pokzala da su glasači Marijane Puljak, tadašnjeg Pametnog, glasali za Krstulovića Oparu tada većinom, a glasači SDP-a za Keruma. Tu je i dio lijevih glasača, glasača SDP-a kojima možda ne bi odgovaralo da ulogu frontmana ljevice preuzme Ivica Puljak jer ako u Zagrebu to preuzme Tomašević, ako u Splitu preuzme Puljak, to bi značilo da je SDP postao druga lijeva snaga u Hrvatskoj, da je izgubio primat na ljevici”, pojasnio je Petranović.

Rezultati ankete pokazuju da je HDZ-ov Vice Mihanović vodeći kandidat za drugi krug. S 21,5% održao je prednost u odnosu na ključne protukandidate: Ivicu Puljka (17,7%) i Željka Keruma (14,1%). SDP-ov Ante Franić ostao je na sličnom postotku (9,6% prema 9,2% u ožujku) i vrlo će teško do drugog kruga. Peto i šesto mjesto drže Jakov Prkić (7.9%) i Branka Ramljak (7,1%) koja je izgubila znatan postotak birača ulaskom Nansi Ivanišević (5,3%).

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!