Petrov: Ne vjerujem da je Darko Horvat slučajno dobio posao u Končaru

Vijesti 21. lis 202211:43 0 komentara
N1

Šef Mosta Božo Petrov gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualne političke događaje.

“HDZ nažalost igra igranku s državom i novcem građana, oni su neprijatelji samima sebi i svim građanima. Nije im problem ukrasti milijarde, a onda se čude”, rekao je.

Navodi kako nisu spriječili kriminal, nego su napravili savršene tvrtke za kriminal.

“To su sve njihovi ljudi, bez amena predsjednika Vlade, ništa ne bi bi mogli. Kako to da baš gopspodin Horvat koji je kao ministar uhvaćen i pritvoren, baš on dobije posao u tvrtki Končar, ne vjerujem da je slučajno. Ako je toliko pošten i častan, neka pokuša pronaći posao na privatnom tržištu”, rekao je.

VEZANA VIJEST

Ako presumpcija nevinosti kaže da ste nevini dok vam se ne dokaže krivnja, kaže, molio bih HDZ da se drži jednakih pravila za sve.

“Očito je optužnica i članska iskaznica ulaz za sve. Ja to zamjeram ovoj Vladi. Je li moguće da Andrej Plenković nije znao za taj kriminal? Predsjednik Vlade je za početak trebao momentalno smijeniti sve članove uprave, drugo je to da je trebao poslati unutarnju kontrolu te je trebao provjeriti vanjske mehanizme vanjskih revizorskih kuća”, kaže Petrov.

Smatra da je premijer trebao birati sposobne ljude, a ne govoriti da mu je oporba kriva, i kako kaže, bacati dimne bombe pa zatim pričati da će graditi stadione o kojima ministrica ništa ne zna.

“Ako nisam krao, ako nisam postavljao ljude, ako moji prsti nisu u pekmezu, ja ću doći na Antikorupcijsko vijeće”, rekao je šef Mosta.

Govoreći o tome tko je lider oporbe, kaže: “Lider oporbe će biti onaj kojeg odaberu građani. Ja nisam ni Nostradamus ni baba Vanga”.

Meni je bitno dok sam ja ovdje, da štititm intetrese građana, kaže, to je trenutna moja zadaća.

“Građani imaju ključeve u svojim rukama. Volio bih upozoriti građane jer oni misle novac da koji se krade nije njihov novac, a je. Oni su svjesni korupcije, ali nisu svjesni da je to njihov novac. Neka pogledaju bruto i neto iznos na plaći, i neka se zapitaju gdje je nestala ta razlika”, kaže Petrov.

“Ako se premijer ničega ne boji, neka makne ograde s Trga Svetog Marka”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!