Pitali smo policiju zašto je Tomašević dobio pratnju, ovo je njihov odgovor

Vijesti 26. svi 202111:54 > 12:22 5 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Naš novinar uočio je danas policajce nedaleko kandidata za gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, tijekom predstavljanja programa, te ga je upitao je li dobio policijsku pratnju i zašto.

“To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigrnosnim rizicima, ali to morate pitati njih”, kazao je Tomašević.

I učinili smo to. Iz Policijske uprave zagrebačke dobili smo vrlo štur odgovor:

VEZANA VIJEST

“Policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća”.

U daljnjem pitanju zanimalo nas je je li “unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća” policija poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i u slučaju Miroslava Škore, koji je također kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Naša je reporterka Ivana Kopčić upitala i ministra Davora Božinovića o policijskoj pratnji koju su novinari primijetili tijekom konferencije za novinare Tomislava Tomaševića.

Upitan radi li se o policijskom nadzoru kampanjskih aktivnosti i ima li drugi kandidat policijsku pratnju, Božinović je rekao: “Ja sam impresioniran vašim zanimanjem za epidemiološku situaciju. Policija poduzima ili će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pogotovo unutar svojih redovitih aktivnosti ili zadaća.”

Iz Možemo! su nam rekli  da su od PUZ-a dobili informaciju da je riječ o preventivnim opservacijskim aktivnostima tijekom kampanje”.

Igor Peternel, bliski suradnik Miroslava Škore, za N1 je rekao kako Škoro nema policijsku zaštitu niti im je ona najavljena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare