Plazma Sportske igre mladih u Slavoniji započele novu sezonu

Ostali sportovi 11. sij 202309:21
Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet’’.

U osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi prisutne je, uz ravnateljicu škole Lidiju Pecko, na početku programa pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović: “Izrazito smo ponosni što je jedna od škola kojima je osnivač grad Požega imala mogućnost sudjelovati u jednoj ovako velikoj edukativno – sportskoj manifestaciji. Grad Požega podržava sve aktivnosti usmjerene na rad djece i mladih na aktivno provođenje njihovog slobodnog vremena. Nadam se da se na proljeće vidimo na otvorenom na Plazma Sportskim igrama mladih.”

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Požegi najvještiji su bili učenici 7. razreda Dora Verdi, Matej Barišić, Sara Mišić i Luka Komušanac.

“Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine očekujemo rekordan broj sudionika, samo u Hrvatskoj, više od 100.000 djece i mladih”, istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Edukacija i natjecanje nastavilo se u OŠ Stjepan Ilijašević u Oriovcu, gdje su se učenici 6. razreda Borna Ostojić, Julia Pemper, Josip Hrvojević I Petra Vlajnić se istaknuli u spretnosti i recikliranju, te osvojili zaslužena priznanja.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1) Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta

4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. t

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar