Plenković i Sinčić se “zakačili” u EP-u: “Zapitajte se tko se zadnji smije”

Vijesti 22. lip 202217:27 16 komentara
N1

Europski put Hrvatske je priča o uspjehu, poručili su i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber, povodom posjeta premijera Andreja Plenkovića Europskom parlamentu u Bruxellesu, gdje se obratio zastupnicima na plenarnoj sjednici.

Nakon njega, govorili su predstavnici zastupničkih klubova, a u ime zastupnika koji ne pripadaju nijednoj političkoj grupaciji govorio je Ivan Vilibor Sinčić, iz nekadašnjeg Živog zida. Usporedio je Plenkovića s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, koji je bio na vlasti, ali su građani prosvjedovali protiv njega, a nakon smjene s vlasti istražuju ga zbog korupcije.

“Vrijeme je da se zapitate tko se zadnji smije”, poručio je Sinčić. Plenković mu je uzvratio optuživši Sinčića da je ruski igrač.

“Za hrvatsku javnost nije iznenađenje da ovdje promičete zapravo rusku poziciju. Pripadate onima koje snažno podržavaju ruski akteri. To ste činili u Hrvatskom saboru, a sada u Europskom parlamentu. To je vaše pravo, ali i vaša odgovornost”, rekao je Plenković te dodao kako Sinčić nije dao ni milimetar doprinosa hrvatskom ulasku u EU, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare