Plenković iz Davosa prozvao Milanovića: “To je štetočinska politika”

Vijesti 19. sij 202316:13 1 komentar
AHMAD GHARABLI / AFP / Ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Davosu se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a otkrio je i o čemu su razgovarali.

“Sastanak s Vučićem je bio dobar, stavili smo na stol daljnje odnose Hrvatske i srbije, taj i dalje, rekao bih, tekući proces normalizacije, sva ona pitanja koja su naslijeđe prošlosti, a koja su prepreka kvalitetnijem odnosu između Hrvatske i Srbije bila su na dnevnom redu, kao i gospodarski odnosi. Mislim da je to bilo dobro”, kazao je premijer Plenković.

Smatra da je dobro što je u hrvatskoj Vladi potpredsjednica Anja Šimpraga te da je Tomislav Žigmanov ministar u Vladi Srbije.

“Mislim da su svi ovakvi susreti dobri što se tiče poboljšanja odnosa”, kazao je Plenković o susretu s Vučićem.

Osvrnuo se i na predsjednika RH Zorana Milanovića za kojeg kaže da izražava proruske stavove. “Vlada RH ima principijelnu i konzistentnu vanjsku politiku koja štiti hrvatske interese. Naša je politika točna, ispravna, puna solidarnosti prema Ukrajini i uz osudu prema ruskoj agresiji. Ja ne vidim da isti stav govori on.”

“To je jedna štetočinska politika za međunarodni položaj Hrvatske, o čemu ja govorim stalno. Netko radi dobro i korisno za državu, a imate njega koji nam u svemu tome šteti”, dodao je premijer, navodeći da dio ljudi u Hrvatskoj to vidi, a dio ne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare