Plenković na obljetnici Bljeska u Okučanima: “Bitno je da smo danas svi tu”

Vijesti 01. svi 202110:47 > 11:58 1 komentar
N1

Hrvatska danas obilježava godišnjicu vojno-redarstvene akcije Bljesak kojom je, prije 26 godina, u manje od 32 sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupirane zapadne Slavonije.

VEZANA VIJEST

Nakon što su vijence položili predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, vijenac je položio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Došli smo još jednom odati počast hrvatskim herojima, braniteljima, ovdje je 51 ‘Kocka vedrine’ u spomen onima koji su dali život za hrvatsku slobodu početkom svibnja 1995. Želim zahvaliti svima njima, oiteljima poginulih branitelja, onima ranjenima, želim zahvaliti i potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu koji je i potaknuo da se u Okučanima napravi ovako lijep spomenik onima koji dali svoj život”, rekao je Plenković.

“Naša je Vlada donijela jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima, odlučili smo popuniti određene praznine koje su postojale i ispraviti stvari koje do onda nisu bile dobre. To činimo jer smatramo da je Domovinski rat temelje hrvatske države, da je sloboda koju su hrvatski branitelji dali najvažnija vrijednost koju moramo njegovati, čuvati te poštovati njih žrtvu. Stoga ćemo i u budućnosti učiniti sve za dignitet Domovinskog rata, poštovanje hrvatskih branitelja, njihovih obitelji. Zahvaljujem svima koji su dali najviše za hrvatsku slobodu”, kazao je premijer.

Nije želio komentirati sukob s predsjednikom Milanović jer “danas nije trenutak da o tome govorimo”.

“Ali bitno je da smo danas svi tu”, poručio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.