Plenković: Ovi iz Možemo! počeli parafrazirati moju poruku iz 2016.

Vijesti 31. svi 202112:38 > 01. lip 2021 13:45 7 komentara
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje danas na svečanosti uručenja javnih priznanja grada Zagreba u prigodi Dana Grada Zagreba 2021..

Premijer se tom prigodom obratio javnosti.

Čestitao je građanima Zagreba Dan grada, kao i laureatima, a posebno Alemki Markotić, koja je dobila nagradu Zagrepčanka godine.

Upitan je li nazvao Tomislava Tomaševića i čestitao mu na dobivenom gradonačelničkom mandatu, Plenković je rekao: “Nisam još, ali budem.”

Ponovio je da je HDZ pobjednik lokalnih izbora. “Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo! počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, rekao je Plenković, ponovivši da je Vlada u pandemiji sačuvala radna mjesta, a osigurala i novac za obnovu nakon potresa.

“Moram još oslušnuti koju to promjenu oni zazivaju”, rekao je Plenković, dodavši da očekuje dobru suradnju s Tomaševićem.

Sramotnim smatra potez predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, što nije čestitao jučerašnji Dan državnosti.

Komentirao je i Domovinski pokret.

Mislim da se pokazalo da je cijela ta ideja stvaranja alternativnog pokreta poput HDZ-a u četvrtom desetljeću hrvatske neovisnosti besmislena. U političkom smislu dovodi samo do fragmentacije biračkog tijela, i na taj način omogućava kandidatima ljevice da kroz drugi krug pobjeđuju, rekao je Plenković.

Mislim da moramo prvo gledati fakte, a onda te neke paušalne rečenice malo skraćivati. Kandidat HDZ-a u Osijeku koji je pobijedio je 1987. godište. Kandidat HDZ-a u Zagrebu, koji je po meni doživio takvu bezobraštinu da su mu na televizijama namjerno krivo govorili ime. Ta vrsta bezobrazluka nije zabilježena, rekao je Plenković.

Analitičara i profesora s Fakulteta političkih znanosti, Dražena Lalića, nazvao je plaćenikom, koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate.

Upitan koja je televizija po njegovu mišljenju objektivna, Plenković je rekao: “Ima ih puno.”

Na komentar našeg Elvira Mešanovića, da ga godinama zovemo u goste, a to svaki put odbija, Plenković je rekao: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija.”

Što oni rade, zovu kandidate u goste da se kasnije mogu hihotati i prozivati ljude. Tko su oni, što oni misle, da to mogu raditi hrvatskoj javnosti?, upitao je premijer.

Ako su ove dvije televizije pozvale kandidate za gradonačelnika pozvali u glavne termine i krivo mu govorili ime, to nije slučajno, reka oje Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare