Plenković o nestaloj ruskoj jahti: U istragu su uključeni DORH i SOA

Vijesti 17. sij 202312:42 0 komentara
N1 / ilustracija

Premijer Andrej Plenković poručio je u utorak u Saboru kako i sam dijeli nezadovoljstvo zbog nestanka blokirane jahte ruskog oligarha s veza u marini na Murteru, naglasivši da će odgovorni za propuste – odgovarati.

“Tko bude odgovoran za te propuste, odgovarat će“, odgovorio je premijer u saborskom aktualnom prijepodnevu na upit Domagoja Hajdukovića (Socijaldemokrati) vezano za jahtu ruskog oligarha “Irina VU” koja je zbog sankcija Rusiji bila blokirana u marini u Betini na otoku Murtetu.

Tog je zastupnika, naime, zanimalo kako se moglo dogoditi da luksuzna jahta ruskog oligarha, koja je bila vezana u Murteru, otputuje prema Turskoj?

Dijelim nezadovoljstvo u vezi s nestankom jahte, očekujemo izvješće nadležnih ministarstva i svih nadležnih službi, ovakvo nešto se ne smije događati, rekao je Plenković, vezano za istragu u koju su uključeni i DORH i SOA.

I Hajduković je zatražio što „hitniju i temeljitiju“ istragu, dodavši kako se čudi kako nitko,  od  djelatnika luke, preko policije i obalne straže do povjerenstva koje treba kontrolirati sankcije, nije ništa znao o nestanku jahte.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!