Plenković sazvao sastanak kako bi zaštitio potrošače od dizanja cijena

Vijesti 02. sij 202315:56 0 komentara
N1

Građani se nekako snalaze s novom valutom. Pripremili su šalabahtere i računaju. Trgovci, pak s druge strane, zaokružili su cijene. Kod nekih, ne svih, to zaokruživanje cijena donijelo je poskupljenje. Zbog žalbi građana da su neki trgovci iskoristili u vođenje eura kako bi digli cijene reagirao je i premijer Andrej Plenković.

“Sazvao sam sastanak s nadležnim ministrima te predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata vezano uz daljnje aktivnosti kako bismo zaštitili potrošače od neopravdanog dizanja cijena. Uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena roba i usluga.”, napisao je Plenković na društvenim mrežama.

Podsjetimo, naša Ema Bašić razgovarala je s direktorom prodaje NTL-a Damirom Celčićem koji je rekao kako se trgovci, ali i građani nose s promjenom kune u euro.

Celčić navodi da je njegov trgovački lanac prilikom preračunavanja zaokruživao cijene i na niže i više iznose.

“Ako je treća decimala bila iznad 5 zaokružili smo cijene na viši iznos, a ako je bila ispod 5, zaokružili smo na niži iznos. Bitno je reći da nismo dizali cijene, one su ostale kakve su bile. Ne vjerujem da će promjena valute utjecati na kupovnu moć građana, na to može utjecati nova inflacija. Sama promjena valute neće puno utjecati na to”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!