Šteti li afera u HEP-u vladajućima? Plenković: Nisam to čuo

Vijesti 25. ruj 202313:19 2 komentara
N1

U Istri danas obilježavaju Dan županije. Na svečanoj sjednici koja je održana tim povodom, sudjelovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na pitanja o smjenama, Plenković kaže kako je sastanak koalicije sutra, ali da je u domeni Vlade, a ne njenih partnera, to da odlučuje o smjenama u HEP-u. Kaže i kako ga šef HEP-a Frane Barbarić ne drži u šaci. “Ne”, kaže i dodaje da treba šire razmišljati i pogledati ulogu HEP-a u paketu mjera.

O tome da afera u HEP-u šteti vladajućoj većini, Plenković, sam kaže, nije ništa čuo. “Ne znam tko to kaže, nisam to čuo”, govori.

Premijer se, već tradicionalno, vratio na teme za koje smatra da Vladu i ono što Vlada radi prikazjju u dobrom svjetlu pa je govorio i o paketima mjera, slabljenju inflacije, itd. “Država je pokazala da svojom snagom omogućuje građanima bolji standard”, kaže.

Što se tiče migrantske krize i incidenata koji se događaju na granici s BiH, Plenkvoić kaže kako je stvar jasna. “To se mora rješavati na vanjskoj granici EU-a i Schengena”, kaže. Također, navodi da se mora uskladiti vizni režim Srbije i BiH s EU-om. Premijer ističe da krijumčari ljude zarađuju na tuđoj nesreći i istovrremeno predstavljaju ogroman problem i za EU. “Hrvatska nema žicu na granici s BiH niti će je imati. S druge strane žive Hrvati”, jasan je.

Na ponovljena pitanja o smjenama, i on ponavlja da će odluku donijeti kada Vlada bude htjela. Ne boji se da će ostati bez koalicijskih partnera. “Tko vam to govori”, rekao je novinarki koja je postavila pitanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare