Plenković: Želim čestitati i poraženim strankama…

Vijesti 18. tra 202400:55 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, održao je pobjednički govor i nije skrivao zadovoljstvo zbog 60 mandata koje je HDZ s partnerima osvojio.

“Prije svega da se zahvalim svim našim biračima. Ono što je bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima”, kazao je Plenković i nastavio:

“Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati svim drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a.”

Najavio je nastavak provođenja dosadašnjih politika.

“Kampanju smo morali voditi u kontekstu kršenja od strane Milanovića i onih koji ih podupiru. Zabrinjava da oni i dalje govore o vladi nacionalnog spasa koja nas valjda treba spasiti od Schengena, LNG-a i drugih postignuća. Ta velika razlika između nas i drugih stranaka, pogotovo onih koji su i večeras artikulirali svojevrsni govor mržnje prema HDZ-u. Pozivam sve stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju takvu isključivost kao ove koje smo porazili, a koji se nisu makli nego za jedan mandat, mislim na SDP koji je uz svu prolivenu žuč osvojio samo jedan mandat više”, rekao je.

Zahvalio se i svim partnerima. “Posebno hvala svim članovima i članicama HDZ-a, našim volonterima, svima koji su svojim trudom podržali ovaj put i čestitke svima koji su izabrani u Sabor.”

“Mi ćemo voditi računa o interesima Hrvatske, a hrvatsko gospodarstvo ima jedan ključni interes – jamčenje stabilnosti, formiranje nove većine što prije i nove vlade”, dodao je Plenković.

“Zahvaljujući svima koji su pridonijeli ovoj velebnoj pobjedi želim zahvaliti, predlažem da se sada malo i zabavimo jer vrijeme je pobjede i slavlja”, kazao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!