Počelo cijepljenje na Velesajmu, provjerili smo kakva je situacija

Vijesti 06. tra 202111:30 > 11:37 0 komentara
Cecilija Rotim
N1

U Zagrebu je danas, na Velesajmu, počelo građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti COVID-19.

“Danas planiramo cijepiti oko 300 sugrađana, dosad smo cijepili oko 100 njih, starijih osoba i kroničara. Sve teče u redu, nema gužvi, sve je spremno.

Sutra planiramo cijepiti 1.500 sugrađana, radit ćemo na 15 punktova. Cijepimo AstraZenecom”, rekla je za N1 Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Svi građani koji su se do sada prijavili za cijepljenje protiv COVID-19 na središnji registar cijepise.zdravlje.hr telefonskim putem pozivnog centra ili preko liječnika obiteljske medicine, bit će obaviješteni o predviđenom vremenu cijepljenja, sukladno epidemiološkim kriterijima, te raspoloživom cjepivu jednog od triju proizvođača koji su registrirani u Europskoj uniji.

Ukoliko se građanka ili građanin koji je dobio termin cijepljenja iz objektivnih ili nekih drugih razloga ne može ili ne želi cijepiti, o tome može obavijestiti pozivni centar 0800 0011 čime omogućuje cijepljenje raspoloživim cjepivom drugim osobama s liste prijavljenih.

Ako su se građanka ili građanin, koji su dobili obavijest o terminu cijepljenja, u međuvremenu cijepili prvom ili s obje doze cjepiva, a iz nekih razloga ta informacija nije pravodobno zavedena od strane zdravstvenih radnika u središnjem Registru cijepljenih, mole se da zanemare dobivenu informaciju o terminu.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!