Počinje operacija izvlačenja BBB-a iz Grčke: Taji se kada će izaći iz zatvora zbog straha od osvete

Vijesti 08. pro 202318:05 2 komentara
KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Nakon što uplate jamčevine i budu pušteni iz istražnog zatvora BBB-i osumnjičeni da su sudjelovali u krvavim navijačkim neredima u Ateni u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a, moći će napustiti Grčku. 

Iz izvora bliskih ovom slučaju već može čuti da će to koordinirati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a uključeno je i Ministarstvo pravosuđa i uprave. Zbog sigurnosti samih osumnjičenika točno vrijeme izlaska za sada se drži u tajnosti.

Grčki mediji najavljuju da bi BBB-i kojima je ukinut istražni zatvor na slobodu mogli izaći tek početkom idućeg tjedna, dok dio naših izvora tvrdi da bi sve moglo potrajati i desetak dana.

Složena logistička operacija

Toliko vremena bi moglo proći budući da je, kako nam objašnjavaju upućeni izvori, potrebno uručiti svim osumnjičenima sudske odluke te zatim provesti uplatu jamčevine. Tek nakon toga osumnjičenici će moći izaći na slobodu. Neke obitelji već su počele uplaćivati jamčevine. Podsjećamo da se radi o iznosima od 1.000 do 2.000 eura.

Budući da su razmješteni u čak 14 grčkih zatvora očekuje se da će, kao i uoči posljednjeg ispitivanja, biti okupljeni u glavnom atenskom zatvoru te od tamo pušteni na slobodu.

Briga za sigurnost BBB-a

Pri tome je potrebno osigurati da nitko od njih ne bude napadnut ili izložen prijetnjama budući da je grčka javnost bila ogorčena ubojstvom 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa u obračunu BBB-a i navijača AEK-a.

Izvjesno je zato da će BBB-i biti puštani na slobodu ili u strogoj tajnosti ili pak pod mjerama osiguranja koje im može osigurati lokalno veleposlanstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare