Pogledajte kolike božićnice dijeli HRT

Vijesti 21. pro 202210:58 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Zaposlenici HRT-a dobit će božićnice od 2000 kuna u novcu, bon od 700 kuna i posebnu godišnju nagradu od 5000 kuna u novcu, piše Index kojem je to potvrdila uprava HRT-a.

Kad se to sve zbroji, radnici javne televizije, kojih je oko 2.900, dobit će oko 7.700 kuna godišnje nagrade, više od 1.000 eura, prenosi Index.

Kako HRT godišnje prikupi oko 1.26 milijardi kuna od pristojbe koja je obavezna, malo više od pet posto ukupnog iznosa otići će na godišnje nagrade za zaposlenike – oko 22,3 milijuna.

Pristojba ista i nakon uvođenja eura

Inače, podsjećamo da je nedavno donesena odluka da će visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu biti u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini prije par tjedana s Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Naime, prije samo tri mjeseca glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb pričao je da je nužno povećati obaveznu pretplatu koja je 80 kuna i žalio se da su plaće na HRT-u ispod državnog prosjeka.

“HRT je tijekom posljednja dva desetljeća izgubio dobar dio publike. Prema istraživanjima, čak četvrtina stanovništva Hrvatske na tjednoj bazi uopće ne konzumira HRT-ov televizijski i radijski program niti digitalne usluge. Time je značajno narušena vjerodostojnost HRT-a u javnosti, kao i razumijevanje opravdanosti njegova javnog financiranja”, kazao je Šveb.

Pritom je ocijenio kako su nedostaci trenutnog modela RTV pristojbe postali sve izraženiji.

“Zastarjeli sustav naplate pristojbe vezan uz prijamnik ima velika ograničenja i kreira negativni PR. Sve je manje kućanstva u Hrvatskoj, a postotak ljudi koji ne plaćaju pristojbu sve je veći. To je trend i u Europi – sazrijelo je vrijeme da se sa starog modela maknemo i preuzmemo neki drugi model koji ćemo predložiti zakonodavcu”, rekao je Šveb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!