N1 neslužbeno doznaje odakle se organizira prijevoz za dolazak na glasanje

Vijesti 16. svi 202110:32 > 15:361 komentar
Ksenija Pavkov
Izvor: N1

Novinarka N1 televizije Ksenija Pavkov javila se s graničnog prijelaza Šid te je navela da na tom prijelazu nema gužvi.

“Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali. Iz Uprave granične policije rekli su nam da promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali da su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive”, kazala je Pavkov.

Pavkov je istaknula da je većina vozila koji su prelazili granicu u nedjelju ujutro imalo njemačke, švicarske i francuske registracijske oznake.

VEZANA VIJEST

“Neslužbeno sam doznala da bi organiziranje autobusnog prijevoza moglo biti iz beogradskog prigradskog naselja Batajnica gdje je velika zajednica osoba koja su svojevremeno izbjegli iz Like i Dalmacije. Također, u novosadskom predgrađu Adice, te iz Veternika, relativno je velik broj onih koji su izbjegli iz Slavonije”, kazala je.

Dodala je da se posljednjih godina manje organiziraju autobusni prijevoz osoba na glasanje u Hrvatskoj.

“Interes je iz godine u godinu sve manji. Na posljednjim hrvatskim predjsedničkim izborima glasalo je 600 ljudi iz Novog Sada od ukupno 60.000 izbjeglih osoba koliko ih živi u Novom Sadu. Za glasanje na hrvatskim predsjedničkim i parlamentarnim izborima dovoljno je otići u konzulate u Srbiji, nema potrebe putovati u Hrvatsku, ali za glasanje na lokalnim izborima ne samo da je potrebno putovati u Hrvatsku, nego je potrebno imati i prebivalište. Prema neslužbenim podacima, takvih osoba ima oko 20.000”, navela je Pavkov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar