Pokrenuta istraga protiv stražara osumnjičenog da je u zatvor unio mobitel i steroide

Pexels / Ilustracija

Uskok je, nakon policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv zatvorskog stražara osumnjičenog da je primio mito kako bi u zatvor u Splitu unio mobitel i steroide.

Uz stražara istragom su obuhvaćeni i zatvorenik koji mu je navodno platio 6500 kuna, muškarac koji je nabavio mobitel i sterodide te osumnjičenih koji se sa stražarom dogovorio da će ih nakon unosa u zatvor odložiti na točno određenom mjestu.

Policija je izvijestila da je 25-godišnji zatvorenik zatražio od 33-godišnjaka da predmete nabavi i donese 57-godišnjem čuvaru u zatvor, a on ih je ostavio na dogovorenom mjestu, odakle ih je uzeo 38-godišnjak, također tadašnji zatvorenik, kako bi ih, po prethodno ostvarenom dogovoru, konačno dao 25-godišnjem zatvoreniku.

Tijekom istraživanja pronađeno je i oduzeto više mobitela, a kod 33-godišnjaka je pronađen pištolj bez dozvole, 40 komada streljiva i manja količina marihuane pa mu i zbog toga slijedi kriminalističko istraživanje.

Dvoje uhićenih, 57-godišnji čuvar i 33-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, 25-godišnjak je od ranije u zatvoru, a osumnjičeni 38-godišnjak je nedostupan i za njim se traga, kažu u policiji.

Uskok je izvijestio da je istragu osim zbog mita pokrenuo i zbog neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenima u sportu te poticanja i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Za sve osim za drugookrivljenika koji je već iza rešetaka Uskok je od suca istrage zatražio određivanje istražnog zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.