Policija banula na poznati dalmatinski otočić koji je postao groblje automobila

PU splitsko-dalmatinska

Akcija je provedena u suradnji s komunalnim redarima, a ljudima koji su ostavljali stare neregistrirane automobile po cesti prijete novčane kazne.

Uz nadzor policije komunalni redari uklanjali su tijekom četvrtka neispravne automobile s otoka Drvenika Velikog. Na ovaj problem, odnosno doslovno zatrpavanje ovog otočića u splitskom akvatoriju.

Mediji su prije nekoliko tjedana objavili fotografije ostavljenih vozila, pa je policija pokrenula nadzor. Ostavljanje neregistriranih vozila na ulici sankcionira se Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te Odlukom o komunalnom redu. U ovom slučaju radi se o komunalnom redu Grada Trogira pod koji spada i Drvenik Veliki.

Policija ih ne može kazniti

“Obzirom na do sada uočenu problematiku vezano uz napuštena vozila na otoku, poseban fokus akcije bio je na kontroli tehničke ispravnost i registraciju vozila, odnosno, neregistriranih vozila na javnim površinama”, objasnio je za N1 Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tijekom akcije evidentirana su 23 napuštena i neregistrirana vozila na javnim površinama. “Za njih smo pokrenuli pokrenut postupak uklanjanja”, dodao je. 

Doznajemo kako policija u ovoj situaciji nije mogla sankcionirati vlasnike olupina, budući da su ih oni odjavili i nisu zatečena u prometu. Eventualne sankcije izricat će komunalno redarstvo. Odluka o komunalnom redu Grada Trogira za ostavljanje neregistriranih vozila na javnim površinama predviđa novčanu kaznu do 667 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.