Policija dva dana šutjela o divljačkom napadu. Objavili su vijest o džeparima

Vijesti 02. velj 202308:04 5 komentara
RIPORTAL

Istrenirani MMA borci brutalno su u nedjelju navečer na Platku napali ljude nakon što su na skijalištu driftali BMW-om. U napadu su pretučena dva HGSS-ovca i jedna djevojka.

Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon divljačkog napada. U šturom priopćenju nije bilo sasvim jasno, ali se doznalo naknadno da su trojica napadača na slobodi.

O čemu je sve Policijska uprava primorsko-goranska izvještavala prije nego što je odlučila oglasiti se o nezapamćenom incidentu na Platku.

Četiri priopćenja u ponedjeljak, od toga jedno uobičajeno

Napad se, dakle, dogodio u nedjelju navečer oko 20 sati. Idući dan, u ponedjeljak, iz PU primorsko-goranske oglasili su se s četiri priopćenja.

Prvo je bilo o počinitelju kaznenog djela teške krađe iz 2020. godine koji je sada konačno uhvaćen, a koji je napravio materijalnu štetu od oko 790 eura. Riječ je o provali u ugostiteljski objekt na opatijskom području iz kojeg je otuđio kavu, alkoholno i bezalkoholno piće.

Potom su objavili uobičajeni pregled evidentiranih prekršaja na području u svojoj nadležnosti iz perioda prošlog tjedna, što objave početkom svakog tjedna.

Ponedjeljak su zaokružili s vijestima o pritvaranju 26-godišnjaka s većom količinom oružja za kojeg tvrde da ga je imao u svrhu preprodavanja te o prijavi jedne osobe za kaznena djela pronevjere.

Utorak tjedno izvješće, javni poziv i apel uz vijest o krađi

Idući dan, u utorak, objavili su tjedno izvješće o prometu, vijest o krađi mopeda u riječkom kvartu Mlaka, Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa te apel građanima da se čuvaju kradljivaca torbica i novčanika.

U tom apelu navode veći broj zabilježenih džepnih krađa u posljednje vrijeme, ali izostavljaju bitnu i građanima važnu informaciju, na kojem su se području dogodile jer nadležnost PU primorsko-goranske nije samo u Gradu Rijeci, već i široj okolici, piše Index.

Jučer, dakle, u srijedu, tek puna dva radna dana nakon divljačkog napada na Platku, objavili su konačno i priopćenje o tom događaju.

Nije jasno zašto se policija oglasila tek u srijedu, premda se sve događalo u nedjelju navečer. Nije jasno ni kako su policija i bolnica ozljede karakterizirale kao lakše ako svjedoci spominju da je član HGSS-a izgubio svijest, muškarac koji mu je pomogao ima slomljenu ruku, a navodno je i napadnuta žena imala krvarenje u plućima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare