Policija ispituje Medvedovo čekanje na granici: Postoji sumnja na propust

Vijesti 21. lip 202213:27
Izvor: N1

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u utorak su potvrdili kako postoji sumnja na propust na GP Županja-Orašje u svibnju kad je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved morao čekati na kontrolu dokumenata skupa s drugim građanima, umjesto da ga se tretira kao štićenu osobu.

“Možemo potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno sumnja da navedeni policijski službenik nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice potpredsjednika Vlade RH, dok je postupanje policijske službenice koja je provela postupak granične kontrole proveden sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije, niti može biti propust u radu”, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

VEZANE VIJESTI

Dodali su također kako još uvijek nije pokrenut disciplinski postupak protiv ijednog službenika niti postoji zahtjev za njegovim pokretanjem.

Mediji su objavili da je ministar Medved sredinom svibnja morao čekati u redu na graničnom prijelazu Županja-Orašje, kao i ostali prekogranični putnici, unatoč tome što je njegov prelazak bio unaprijed najavljen pa se očekivalo da će imati tretman, kao i ostale štićene osobe i diplomatski predstavnici stranih država koji granicu prelaze bez čekanja. To je tzv. prioritetni prelazak državne granice pa je u skladu s tim prijavljen i prelazak ministra i potpredsjednika Vlade.

“Nisam zvao ministra Božinovića niti sam tražio da se ikoga sankcionira”, rekao je ministar branitelja za Jutarnji list te naglasio kako je Ministarstvo branitelja samo poslalo službeni upit MUP-u, kako bi provjerili je li sve bilo u redu s procedurom prelaska granice.

Tu informaciju je 13. lipnja na svom profilu na društvenim mrežama objavio Nikola Kajkić pod naslovom “Zašto je ministar Medved iznad nas običnih građana?”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar