Policija istražuje nacistički pozdrav maturanata u Slavonskom Brodu

Vijesti 26. svi 202214:00 > 14:071 komentar
Izvor: PU brodsko-posavska/Ilustracija

Ravnatelj slavonskobrodske Industrijsko-obrtničke škole Luka Mladinović, nakon objavljene fotografije na kojoj razred maturanata pozira s desnicama u zraku, odjeveni u crne majice s natpisima "Za norijadu spremni" , osudio je svako veličanje ustaškog režima i povezivanje s njim.

Portal sbplus.hr s društvenih mreža preuzeo je i objavio fotografiju jednog razreda maturanata Industrijsko-obrtničke škole na kojoj je s učenicima na fotografiji i razrednica koja je, kao i učenici, odjevena u maskirne hlače i crnu majicu s natpisom “Za norijadu spremni”, a učenici su na glavi imali i crne beretke.

Ravnatelj škole Luka Mladinović u izjavi za Hinu osudio je svako veličanje ustaškog režima i povezivanje s njim te je ocijenio da u toj školi nije bilo veličanja ustaškog režima.

vezana vijest

“Osuđujemo ako bilo tko aludira na ustašku mladež. Na prethodnom nastavničkom vijeću upozorio sam razrednike da se osigura primjereno ponašanje svih. Za sutra je dogovoren sastanak s razrednicom i učenicima da bi se utvrdilo ima li bilo kakvih elemenata koji iziskuju daljnje postupanje”, rekao je za Hinu ravnatelj Luka Mladinović.

Policijska uprava brodsko-posavska još provjerava taj slučaj i najavljuje povratnu informaciju za javnost.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najoštrije je u četvrtak osudilo slučaj u Brodu, gdje su maturanti pozirali s desnicama u zraku i odjeveni u maskirne hlače i crne majice s natpisima “Za norijadu spremni”. Ministarstvo je zatražilo očitovanje škole o navedenom slučaju, kako bi dobilo detaljnije informacije.

“U svakom slučaju, najoštrije osuđujemo navedeni slučaj, a Ministarstvo će nakon očitovanja škole poduzeti korake iz svoje nadležnosti, a isto tako uvjereni smo da će i druge nadležne službe i institucije npr. škola, Državno odvjetništvo i policija napraviti isto”, ističe Ministarstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar