Policija kazneno prijavila suvlasnika HS produkta koji je u tvornici propucao sebe i gosta

Crna kronika 24. svi 202419:33 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policija je protiv suvlasnika tvornice oružja HS produkt Marka Vukovića podnijela kaznenu prijavu jer ga se sumnjiči da je 7. svibnja u streljani u tvorničkom krugu tijekom predstavljanja novog pištolja zrnom pogodio sebe i 57-godišnjaka.

Na teret mu je stavljeno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Za to Kazneni zakon propisuje do pet godina zatvora.

Nije poštivao pravila sigurnosti

Policija je, ne navodeći imena, u petak izvijestila da je istraživanje pokazala da se Vuković nije pridržavao sigurnosnih pravila rukovanja oružjem dok je prezentirao prototip novog pištolja.

On je okrenuo cijev u 57-godišnjeg Amerikanca te pokušao otkloniti zastoj u radu pištolja uslijed čega je došlo do opaljenja. Zrno je Vukovića pogodilo u dlan lijeve ruke, a zatim u putanji i Amerikanca u lijevu podlakticu.

Kaznena prijava je proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu. Vuković je priznati izumitelj, a HS produkt svoje oružje izvozi u mnoge zemlje, a među ostalim radi i za američko tržište.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!