Policija uhitila nasilnika, tužitelji ga pustili na slobodu: Zatočio tinejdžere, prijetio im i tukao ih

Crna kronika 22. velj 202412:43 0 komentara
Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon što je policija uhitila 35-godišnjaka koji je grupu tinejdžera zatočio u svom automobilu, tukao ih i prijetio im, državno odvjetništvo pustilo ga je na slobodu. 

Ovaj događaj zbio se još 19. veljače u večernjim satima u mjestu Garčin nedaleko Slavonskog Broda gdje se 35-godišnjak, navodno bez ikakvog povoda okomio na petoricu dječaka, 15-godišnjaka, 16-godišnjaka, 17-godišnjaka i dvojicu 19-godišnjaka.

U krugu mjesne škole najprije im je prijetio, da bi u idućem trenutku i fizički nasrnuo na neke od njih.

Zatočio ih u vozilu

Nakon toga su 15-godišnjak i dvojica 19-godišnjaka otišli s igrališta, no nasilnik nije odustajao. Ostale je prisilo da uđu u njegov automobil i pozovu prijatelje natrag. U incidentu su napadnuti tinejdžeri lakše ozlijeđeni.

Policija im je objasnila da mogu sami podnijeti privatne tužbe protiv 35-godišnjaka zbog tog napada.

Za što je prijavljen?

On je pak nakon privođenja u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pušten da se brani sa slobode. Izrečena mu je doduše mjere opreza zabrana približavanja na udaljenost bližoj od 100 metara i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenim osobama u dobi od 15, 16 i 17 godina.

Kaznena prijava tereti ga za prijetnje i protupravno oduzimanje slobode. Za ta kaznena djela predviđa je kazna i do tri godine zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!