Politička analitičarka objasnila što će biti ključno na predstojećim izborima

Vijesti 01. ožu 202313:29 0 komentara
N1

Politička analitičarka Ankica Mamić gostovala je u studiju N1 gdje je govorila o aktualnoj političkoj situaciji.

Mamić kaže kako su svi u kampanji, pa i premijer Andrej Plenković. “Tehnički ulazimo u izbornu godinu. Izbori mogu biti bilo kada od sada pa do srpnja iduće godine”, rekla je.

“Premijer će naravno govoriti ono što je dobro učinio, neće sam sebe kritizirati. Obljetnica će mu dobro doći da mobilizira stranačko tijelo i da im slika čim više sjedne. Na izborima će izlaznost biti jako važna, odnosno tko će uspjeti motivirati svoje članove da izađu na izbore. Pogotovo SDP koji je druga najveća stranka, a ostali bez dosta organizacijskih snaga na terenu”, dodala je.

“Premijeru se pripisuju zasluge. Kosor je potpisala sporazum o pristupu EU, naravno da svaki premijer ima zaslugu, ali svjetla su na onome tko je to isporučio. Ulazak u Schengen i prelazak na euro – za nas je velika stvar”, smatra Mamić.

Kaže da je činjenica da je uvijek teže osvojiti vlast nego ju obraniti. “Oporba je u takvoj situaciji da sve što radi vladajući lako sruše jer imaju većinu. No oporba mora izlaziti s inicijativama. Da bi građani poželjeli promjenu, oni moraju izlaziti s konkretnim rješenjima”, rekla je.

“Oni moraju učiti nove komunikacijske vještine. Nekada je televizija prenosila oporbeni govor od pola sata, danas toga nema. Mladi danas konzumiraju kratke vijesti na društvenim mrežama. Oporba mora pratiti nove komunikacijske trendove. To je pitanje tehnologije i komunikacijskih alata. Na društvenim mrežama se uglavnom dijele isječci iz medija”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!