Poništena nabava za uređenje WC-a za 2,3 milijuna kuna u Ministarstvu zdravstva

Vijesti 19. kol 202215:26 > 17:11 4 komentara
Mila Moralić/N1

Ministarstvo zdravstva u petak je poništilo postupak javne nabave kojom je trebalo biti obnovljeno devet sanitarnih čvorova u zgradi Ministarstva za 2,3 milijuna kuna bez PDV-a.

“Poništava se postupak javne nabave jer su postale poznate okolnosti zbog kojih bi došlo do sadržajno bitno drukčije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi, da su bile poznate prije”, objavilo je Ministarstvo u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN).

VEZANA VIJEST

Nabava za obnovu sanitarnih čvorova raspisana je 3. kolovoza, a Ministarstvo je vrijednost procijenilo na 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, što je izazvalo veliku medijsku pažnju.

“S obzirom da bi fotografije oglednih primjera proizvoda potencijalno mogle navesti ponuditelje na krivi zaključak, odnosno potencijalnu cijenu, postupak javne nabave se poništava”, stoji u obrazloženju odluke o poništenju javne nabave.

Naručitelj će ponovo pokrenuti postupak javne nabave za „Obnovu sanitarnih čvorova“ nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana od objave ove Odluke, navodi se u EOJN-u.

Ministarstvo je proteklog tjedna objavilo da je sanacija sanitarnih čvorova neophodna te pozvalo medije da se sami uvjere u stanje tih prostora.

Ministar Vili Beroš branio je nabavu ističući da ima zakonsku i ljudsku obvezu osigurati zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva.

Ustvrdio je da nije riječ ni o kakvom luksuzu te da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

Naglasio je i da projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova datira još iz 2017., te da se na dosadašnje raspisane natječaje nitko nije javio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare