Posavec Krivec: Socijaldemokrati su najjači oporbeni klub, spremni smo za izbore

Vijesti 31. ožu 202216:51 > 19:00 0 komentara

Predsjednica Kluba Socijaldemokrata u Saboru, Ivana Posavec Krivec, bila je gošća Newsrooma N1 televizije.

“Onog trenutka kad smo ušli u političku arenu i osnovali klub, koji je najjači oporbeni klub u Saboru, mi smo bili spremni za izbore. Nema razloga da nas se stavlja u skupinu onih kojima izbori ne odgovaraju. Mi smo oporba, smatramo da se izbori trebaju dogoditi”, kaže Posavec Krivec.

“Ljudi još ne znaju u koju bi nas skupinu svrstali i koje biračko tijelo mi lovimo. Ali to je jasno, mi smo lijevi klub zastupnika. Mi smo u dvokoraku, s obzirom na moralni kredibilitet koji baštinimo, za našu političku budućnost straha nema. Mi znamo s kim možemo, kako možemo, mi nismo početnici u politici. Gradili smo jednu veliku stranku i kad smo shvatili da zbog svojih moralnih načela u njoj više ne možemo, odlučili smo otići i graditi novu stranku… Sve što je SDP kroz vrijeme izgubio, mi moramo vratiti”, kaže ona.

O imenu stranke koju osnivaju nije htjela govoriti, kaže da će se sve na vrijeme saznati.

Na pitanje tko bi mogao voditi novu stranku, Posavec Krivec kaže: “Prednost udruge je to što je ona platforma koja surađuje s građanima.” Ona kaže i kako su mnogi članovi udruge i njihovi “prijatelji iz SDP-a”, ali da će o tome tko bi sve mogao krenuti s njima u osnivanje političke stranke tek vidjeti.

Iz SDP-a je, kaže, otišla jer su joj bile neprihvatljive stvari koje se tamo događaju. Dok se te stvari ne promjene, govori ona, suradnje s SDP-om neće biti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!