Potraga za ministrom: “S mojim imenom se spekuliralo za sve i svašta”

Vijesti 23. velj 202210:30 > 10:47 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

U javnosti se spekulira s imenom nasljednika uhićenog Darka Horvata na čelu Ministarstva graditeljstva. Jedno od imena kojima se spekulira nakon što su koalicijski partneri odbili HNS-ovca Stjepana Čuraja je i ono bivšeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika glavnog grada, Davora Filipovića.

“S mojim imenom se spekuliralo za sve i svašta. Nemam što dodati. Ovaj tjedan će zasigurno biti objavljeno ime novog ministra, na vrijeme ćete sve znati”, kaže Filipović, a ne pitanje bi li prihvatio tu funkciju kad bi predsjednik Vlade Andrej Plenković to zatražio od njega kaže: “Na premijeru je da traži najboljeg kandidata. Vidjet ćemo u kojem će smjeru ići.”

“Nema za što me vi novinari niste kandidirali, pustimo tu priču premijeru i onima koji promišljaju o tome”, dodaje.

“Vlada imala vrhunski tjedan”

Na pitanje što se mora dogoditi da se prelije čaša i da se prizna da stvari funkcioniraju, Filipović kaže kako je Vlada prošli tjedan imala “vrhunski tjedan”.

“Mi smo prošli tjedan imali jedan vrhunski tjedan, 4,8 mlrd kn je otišlo prema našem gospodarstvu. Reagiralo se fenomenalno da se spriječi inflatorni udar, posebno kad se radi o cijeni plina. Prošli tjedan je premijer svojim autoritetom u Europi osigurao da dobijemo produženje za dobivanje sredstava. Vrhunski potezi su se dogodili prošli tjedan, sve kako bi se pomoglo našim sugrađanima. Ne mogu se složiti s tim da ništa ne funkcionira, Vlada se bori za boljitak naših sugrađana u Zagrebu i domovini. 4,8 mlrd kuna ide prema našim sugrađanima, a Grad Zagreb daje 0 kuna kako bi riješio probleme za koje su posebno odgovorni kad se govori o cijeni plina jer je Tomašević mogao kupiti plin po pet puta nižoj cijeni nego što je sad”, govori.

“Pustimo da se stvari odviju prirodnim tijekom. Ne znamo ništa više od vas. Neki članovi nisu dobili pozive i ne mogu govoriti o tome ništa više od onog što ste i vi u medijima pustili kao informaciju”, kaže Filipović na pitanje koliko bi moralo biti ministara-okrivljenika da to postane teret za Vladu.

Podsjetimo, ministar graditeljstva Darko Horvat uhićen je u subotu rano ujutro nakon što je USKOK izvršio pretres njegove kuće u Donjoj Dubravi. Isti dan je i razriješen dužnosti ministra graditeljstva, navodno na vlastiti zahtjev. Horvat se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu, a prema riječima njegovog odvjetnika miran je i psihički stabilan. Odvjetnik je jučer otkrio i da je Horvat zatražio aktivaciju saborskog mandata koji će staviti u mirovanje kako bi iskoristio šest mjeseci povlastica na koje po zakonu ima pravo. Nakon toga se planira vratiti u saborske klupe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!