Potvrđeno za N1: Uhićeni zbog napada u Vukovaru već su osuđivani zbog nasilja

Crna kronika 11. sij 202418:02 0 komentara
Borna Jaksic/PIXSELL

Riječ je o pravomoćnim presudama za kaznena djela i prekršaje s elementima nasilja zbog čega im je određen istražni zatvor kako tako nešto ne bi opet ponovili.

Pojavljuju se nove informacije o BBB-ima osumnjičenima za napad na maloljetnike u Vukovaru u večernjim satima 6. siječnja.

Dvojica bila u neredima u Grčkoj

Dvojica osumnjičenih bila su, prema za sada dostupnim informacijama u Grčkoj početkom kolovoza lani, kada su se BBB-i sukobili s navijačima AEK-a. Jedan je, kako smo već javljali, čak bio u istražnom zatvoru u Grčkoj, a za drugog se u međuvremenu doznalo, da se uspio vratiti u Hrvatsku pa ga Grčka traži na osnovu europskog uhidbenog naloga.

Sa Županijskog suda u Vukovaru za N1 je potvrđeno da je četvorici osumnjičenih istražni zatvor određen kako ne bi ponovili kaznena djela.

Već su osuđivani zbog nasilja

Naime, svi su već ranije pravomoćno osuđivani zbog kaznenih djela ili prekršaja s elementima nasilja, odgovorio nam je na upit o ranijoj osuđivanosti osumnjičenika glasnogovornik Županijskog suda u Vukovaru sudac Goran Miličević. Za što su točno osuđivani nije nam smio otkriti.

No već i ovi podaci uklapaju se u informacije s terena prema kojima su u pitanju huligani koji već duže vrijeme teroriziraju grad. Evidentno je da su ranije već i pravomoćno osuđivani, što im očito nije bila nikakva pouka, kao ni dvojici osumnjičenih koji su nakon sukoba u Ateni završili pod istragom grčkih vlasti, te im sudski postupak tek predstoji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!