Požar u zapuštenom industrijskom objektu u vlasništvu Fortenove

Vijesti 16. lis 202310:36 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovarski vatrogasci s osam vozila i 15 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe u ponedjeljak ujutro gase požar koji je izbio u zapuštenom i desetljećima nekorištenom pogonu bivše Bjelovarske industrije mesa, koji je u vlasništvu Fortenove grupe.

Davor Đalog, glavni zapovjednik JVP-a Bjelovar, istaknuo je da su vatrogasci sa svim raspoloživim snagama na teren izašli oko devet sati po dojavi o požaru u industrijskom objektu, te da gori građevinski i izolacijski materijal.

Informacija o ozlijeđenima za sada nema, a Đalog je napomenuo da su dodatne vatrogasne snage u pripravnosti. Nakon što požar bude ugašen, policija će napraviti očevid.

Na požarište je došao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je od građana čuo da se u ranojutarnjim satima dogodila eksplozija. Kazao je da od vlasnika, Fortenove, nije dobio nikakve informacije o požaru, a iz te tvrtke prethodno su mu rekli da se obavljaju radovi na demontaži tog industrijskog postrojenja.

„Ovdje je riječ o privatnom vlasništvu i puna odgovornost je na strani Fortenove. U ime građana i Grada Bjelovara tražimo očitovanje tvrtke o tome što se ovdje dogodilo i koje su radove obavljali, jer je očito da je ovo nešto više od razmontiravanja”, poručio je Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!