Požari na Braču i Hvaru pod kontrolom, HVZ poziva građane na dodatan oprez

Vijesti 19. lip 202211:34 0 komentara
Hrvatska vatrogasna zajednica

Požari u Pučišćima na Braču i Pitvama na Hvaru pod kontrolom su vatrogasaca koji su noćas sanirali rubove požarišta, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) koja zbog visokog indeksa opasnosti od šumskog požara poziva građane na dodatan oprez.

Požar koji ne na brdu iznad Pučišća izbio u subotu prijepodne stavljen je u večernjim satima pod kontrolu vatrogasaca, a tijekom noći rubove požarišta saniralo je 55 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila.

Vatrom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 hektara te gospodarski objekt.

U požaru na području Pitvi koji je također pod kontrolom vatrogasaca zahvaćeno je nisko raslinje, makija, maslinici i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 hektara.

U gašenju su sudjelovali pripadnici DVD-a Jelsa, Stari Grad i Hvar koji su noćas sanirali rubove požarišta s ukupno 14 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Jutros je organizirana dodatna pomoć iz DVD-ova Imotski i Lovreć radi smjene vatrogasaca na požarištu.

Djelomično je aktivan požar na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, unutar područja bivše vojne baze, a zahvaćeni su nisko raslinje, makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od osam hektara na minski sumnjivom terenu.

Tijekom noći na dežurstvu su ostali vatrogasci iz JVP Split i DVD Žrnovnica sa ukupno pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

HVZ upozorava da je indeks opasnosti od šumskog požara velik za područje Dalmacije, posebice za područje Splitsko-dalmatinske županije gdje je vrlo velik pa poziva građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!