Poznata njemačka banka šalje hitno upozorenje: Računi klijenata su ugroženi

Vijesti 07. pro 202313:26 0 komentara
Profimedia/ IMAGO

Klijenti banaka u Njemačkoj stalno su na meti raznih prijevara. Ovaj put Sparkasse banka je izdala hitno upozorenje.

“U ime Sparkasse banke trenutno se distribuiraju lažne SMS poruke”, upozorava ova institucija, a prenosi Fenix magazin.

Ovoga puta kao mamac se koristi registracija za “PushTAN aplikaciju” koja će navodno klijentima prestati funkcionirati uskoro. Pod ovom izlikom klijenti bi trebali otkriti osobne podatke, kao što je broj kartice Sparkasse preko posebno kreirane stranice za prijevare.

Stoga je hitno upozorenje banke da se ne unose podaci na takozvane phishing stranice. “Vaše bi podatke inače mogli zloupotrijebiti prevaranti, na primjer da vas nazovu u ime vaše banke i zatraže TAN”, stoji u priopćenju banke.

TAN bi se zatim mogao koristiti za lažne transakcije dovodeći u opasnost novac i račune klijenata. “Tim za računalnu pomoć Sparkassen-Finanzgruppe upozorava klijente na lažne SMS poruke”, kažu u banci.

“Mole se klijenti koji su već nasjeli na aktualnu prijevaru da se odmah jave u Sparkasse banku”, navedeno je iz spomenute banke. U tom slučaju hitno je potrebno blokirati pristup internetskom bankarstvu i bankovnu karticu.

Na kraju treba spomenuti da banke uglavnom ne kontaktiraju svoje klijente putem SMS-a. Ako imate bilo kakvih sumnji o tome je li poruka autentična ili ne, možete kontaktirati svoju banku u bilo kojem trenutku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!