Poznato kada počinje i završava iduća školska godina i kada su praznici

Vijesti 17. svi 202220:12 0 komentara
JEFF PACHOUD / AFP, Ilustracija

I dok se bliže datumi polaganja državne mature, među kojima je prvi obvezni ispit iz engleskog jezika kojem će ovogodišnja generacija maturanata pristupiti 2. lipnja u 9 sati, već sada svi ostali učenici mogu raditi raspored za sljedeću školsku godinu.

Tada će, kao i ove godine, imati jesenski, zimski (podijeljen u dva dijela), proljetni i ljetni odmor. Naime, na snagu je i službeno stupila odluka o početku i završetku sljedeće školske godine.

Zimski odmor u dva dijela

Nakon ovogodišnjih ljetnih praznika učenici će u klupe sjesti 5. rujna, a 23. prosinca završit će im prvo polugodište školske 2022./2023. godine. Prije kraja prvog polugodišta imat će kratki jesenski odmor koji će trajati od 31. listopada do 2. studenog kada se učenici vraćaju na nastavu, piše Večernji list.

Prvi dio zimskog odmora u sljedećoj školskoj godini počet će 27. prosinca, a učenici će se u klupe vratiti 9. siječnja kada i formalno počinje drugo polugodište školske 2022./2023. godine. Tijekom drugog polugodišta učenici će imati drugi dio zimskog odmora koji će im početi 20. veljače i trajati do 27. veljače kada se vraćaju na nastavu.

U drugom polugodištu učenike očekuje i proljetni odmor koji je prema školskom kalendaru za sljedeću godinu rezerviran od 6. travnja do 17. travnja 2023. godine. Tijekom sljedeće školske godine učenici će imati i 14 slobodnih dana zbog rasporeda državnih blagdana. Ljetni odmor, točnije kraj školske godine počet će 23. lipnja, ali taj datum neće mnogo značiti onim učenicima koji će morati na dopunsku nastavu, a onda i popravne ispite.

Generacija učenika koja će sljedeće godine upisati četvrti razred srednjih škola nastavu će imati do 26. svibnja, a onda im slijedi kratki period prije nego što i službeno budu morali pristupiti ispitima državne mature.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!