Plenković odgovorio Milanoviću: Sve što je tražio od SOA-e, dobio je

Vijesti 29. velj 202418:47 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Varaždinsku županiju te je tom prilikom dao izjavu za medije.

“Sve što je tražio od SOA-e je i dobio. Ne vidim što mu je to SOA trebala dati, a da mu nije dala. Važno je za hrvatsku javnost da vidimo razliku, imate Vladu koja je konstruktivna i ponaša se u zaštiti nacionalnih interesa, uz respekt hrvatske vojske i jednaku vrstu respekta imamo i prema sigurnosno obavještajnoj agenciji”, rekao je navodeći da tu ne vidi problem.

“Ne gledamo na ljude koji su profesionalci u kontekstu neke trampe nego u smislu sposobnosti, rada i doprinosa u kontekstu nacionalne sigurnosti. Nema to nikakve veze s izborima”, dodao je.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika RH ranije je priopćeno da predsjednik  Zoran Milanović pozdravlja odluku Vlade RH da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali dogovor o imenovanju ravnatelja SOA-e u ovom trenutku ne postoji.

Novinari su ga upitali i o aktualnoj aferi VAR. “Nema potrebe da kao predsjednik Vlade zauzimam nikakve strane. To nije tema s kojom se bavi Vlada.”

“Neka oni kažu što god žele, to je njihov posao”, rekao je na komentare oporbe o mogućem datumu izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!