Predsjednik dubrovačkog SDP-a pušten iz pritvora, oglasili se iz stranke

Vijesti 07. ožu 202112:07 > 20:55 0 komentara
Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač pušten je jutros iz pritvora nakon što je ju subotu priveden zbog prijetnji koje je uputio susjedu.

Barač se sam predao policiji jučer, a danas je po izlasku iz pritvora u kojem je proveo noć rekao kako je reagirao verbalno i da je ta reakcija okvalificirana kao prijetnja za ugrožavanje života, te da će podnijeti posljedice koje sud odredi. Određena mu je mjera opreza približavanja susjedu, a što se kandidature za gradonačelnika tiče poručio je da će o tome ubrzo javnost obavijestiti. Između Barača i susjeda navodno postoji dugogodišnji konflikt koji je kulminirao jučer.

Na cijeli događaj osvrnuo se i sam Barač, u priopćenju koje je pristiglo iz SDP-a.

“Dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane meni bliskih osoba, kulminirale su događajem koji se zbio u subotu, kada sam, priznajem, reagirao na krajnje neprimjeren način. Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje”, poručio je Barač.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je navedeni slučaj.

“Javne osobe svojim ponašanjem moraju biti primjer drugima, a odstupanje od takvog ponašanja je neprihvatljivo. Iskreno mi je žao što je kolega Jadran Barač jučer postupio na način kako je postupio, međutim, pozdravljam činjenicu da je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje, priznao počinjenje djela i odstupio sa svoje pozicije u gradskoj organizaciji SDP-a u gradu Dubrovniku i izašao iz izborne utakmice. Nadam se da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja, a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač”, poručuje Grbin u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!