Predsjednik lokalnog HDZ-a uhićen zbog trovanja hrane kravama

Vijesti 13. pro 202315:10 0 komentara
N1

Predsjednik HDZ-a Karlobag Ivan Tomljenović mogao bi završiti u istražnom zatvoru nakon što je uhićen zbog sumnje da je otrovao hranu kravama na farmi u Baškim Oštarijama.

Predsjednik HDZ-a Karlobag Ivan Tomljenović uhićen je u utorak u Karlobagu, a u srijedu je uz kaznenu prijavu za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću koje je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora, potvrđeno je Hini u policijskoj upravi u Gospiću, prenosi Dnevnik.hr.

Kaznena prijava odnosi se na trovanje hrane krava koje se dogodilo 31. kolovoza, priopćila je policija bez navođenja identiteta osumnjičenika.

“On se sumnjiči da je 31. kolovoza 2023. godine u Baškim Oštarijama u hranu koju konzumiraju goveda u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Karlobagu, ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje te je tako izazvao opasnost za ukupno 63 goveda”, stoji u policijskom priopćenju.

Kako Hina saznaje neslužbeno od dobro obavještenih izvora u Karlobagu Tomljenović je uhićen zbog trovanja krava u Baškim Oštarijama, koje su kao i Sirana Vegium i Hostel Baške Oštarije u vlasništvu općinske tvrtke Vegium d.o.o. za gospodarenje nekretninama.

Odmah se posumnjalo na Tomljenovića, tvrde građani Karlobaga koji žele ostati anonimni, jer kažu riječ je o bivšem dugogodišnjem načelniku općine i predsjedniku općinske organizacije HDZ-a kojem se u više predmeta sudilo za zloporabe s pogodovanjem i mobing.

Razlog je, po mišljenju građana, što je htio uništiti konkurenciju, jer gospodarske djelatnosti Vegiuma smetaju njegovom OPG-u. Inspekcija je tada navodno ustanovila da se radi o podmetnutom otrovi u krmivu.

Građane također zanima je li istragom obuhvaćen i namjerno podmetnut požar u zgradi hostela, koji se ipak nije proširio i nije došlo do požara te podmetanje požara u sirani koja je potpuno izgorjela. Tvrde da je javna tajna da je Tomljenović naložio jednom davno da se policajcu Nikoli Moroviću zapali automobil koji mu je i izgorio ispred kuće. Službeno, bila je riječ o samozapaljenju.

Ivan Tomljenović je u ožujku 2022. na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od pet godina, a sudilo mu se i još mu se sudi i za druge zloporabe i mobing iz vremena kada je bio načelnik općine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!