Novi Milanovićev napad: On meni govori da si sredim stvari u obitelji?!

Vijesti 10. ožu 202310:23 > 11:42 3 komentara
N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović boravi danas u Požegi povodom svečane prisege 37. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Na početku je poručio da treba privući ljude u vojsku i dati im razloge da se opredijele: “Domoljublje je važan razlog, ali nije dovoljan.”

U izjavi je potom nastavio oštro odgovarati na aktualna dnevnopolitička pitanja, osobito ona vezana uz njegov odnos s Vladom i premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Predsjednik Vlade krši Ustav i daje nevjerojatne razloge za opstrukciju funkcioniranje države. Urotio se s nekoliko ljudi u HDZ-u, nisu tu svi. Ovo društvo oko njega je zastrašujuće. Rekao je da prostora za suradnju nema nakon 24.2. prošle godine. Kakav je to datum u hrvatskoj povijesti?”, rekao je Milanović komentirajući istup Plenkovića na temu pisma koje je Ured predsjednika RH objavio jučer.

Na pitanje novinara je li mogao biti jedan od datuma koje spominje onaj kada je on onemogućio ministru obrane da govori, Milanović je odgovorio: “Ministar obrane je jedan mober i terorist. Kakvo je to pitanje? Opet se ne ponašate kao novinar.” Optužio ga je da izaziva konflikt i istaknuo da je nakon tog događaja bila inspekcija i nije ništa utvrdila.

Vraćajući se ponovno na izjavu Plenkovića o datumu prestanka suradnje s Pantovčakom, dodao je: “24.2? Ti ćeš nas braco dijeliti kao naciju na takvim stvarima?”

“Ja sam 2014. godine bio premijer, bio sam član Europskog vijeća kada je bio državni udar na Majdanu i kada je počeo taj užas u Ukrajini. Bio sam premijer i kada je potpisan sporazum u Minsku. Ja sam bio svjedok čitavog vremena, Plenković je bio običan parlamentarac. Poslali ga tamo da se slika”, dodao je Milanović pa ponovio da to nije razlog da se dijelimo na pitanju Ukrajine kao nacija.

Poručio je i da je ovaj HDZ gori nego u vrijeme Sanadera: “On meni govori da ja sredim stvari u svojoj obitelji… Tko je preko veze dobio nešto iz moje obitelji? A on je zaposlio šogora za šefa aerodroma u Dubrovniku. Ljudi, vi se gušite u korupciji”.

“Jutel bata”

Između ostalog, obrušio se više puta na glasnogovornika Vlade.

Marko Milić poznatiji kao Jutel bata, momčić koji sređuje poslove u državnoj firmi nekakvom tipu koji ne ispunjava uvjete, za to sve postoje dokazi, nije nešto što čaršija bruji. Mogao bih pitati je li to nekome možda više trebalo nego tom momku?”, kazao je Milanović.

Dodao je i da je Plenković zaštitnik lopova. “Plenković misli ići u Bruxelles, pa uhitit će ga netko tamo.”

I danas je ponovio da bi njegov sin Marko dobio stipendiju za izvrsnost i da je prošao s vrlo dobrim, a bivšoj ministrici Blaženki Divjak poručio je da je to svakako moralno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare