Predsjednik skupštine Zadarske županije dao ostavku: “HDZ više nema većinu”

Vijesti 22. lis 202110:55 > 11:03 0 komentara
Marko Dimic/PIXSELL

Dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Antonio Vučetić, jedan od trojice vijećnika s tzv. Kapovićeve liste, na početku Županijske sjednice, koja se održava u Poličniku, dao je neopozivu ostavku.

Zbog njegovog je poteza HDZ izgubio većinu te su hitno tražili stanku kako bi pronašli rješenje za dalje, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako je naveo Vučetić, razlozi raskidanja suradnje su neslaganje s većinskim HDZ s kojim nisu mogli pronaći zajednički jezik.

“Mi smo došli s konkretnim prijedlozima, imali smo programsku koaliciju koja je došla stvarati i raditi na projektima te pridonijeti zajedničkom razvoju županije. Međutim, nakon stisnute ruke i nakon dogovora s našim koalicijskim partnerom, oni su odjednom shvatili da im je jednostavnije ne ulaziti u koaliciju. Po meni je to biti politička varalica” – jasan je bio Vučetić koji je nastavio:

“Politiku koju smo trebali provoditi na raznim razinama i dogovor koji smo imali oko imenovanja upravnim vijećima u tim institucijama se nisu desila. Već se četiri mjeseca ništa ne događa,  a mi na Viru na to nismo navikli. Zato je došao trenutak za prerezati to, ako nešto ne funkcionira, onda ne funkcionira i zato sam dao ostavku”, zaključio je Vučetić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!