Predsjednik suda u Osijeku traži razrješenje sudaca koji su se družili s Mamićem

Vijesti 22. ožu 202112:40 > 12:40 0 komentara
Sudac Zvonko Vrban
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, u razgovoru za N1, kazao je da je predložio pokretanje mjera protiv sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina koji su se družili sa Zdravkom Mamićem.

„Ja sam danas, nakon što su u javnosti objavljene fotografije na kojima se vidi druženje osuđenika Zdravka Mamića i sudaca Županijskog suda, predložio stegovni postupak i mjeru razrješenja dvojice sudaca“, kazao je.

Prethodno je od sudaca tražio i dobio čitovanje.

“Proslijedio sam ga ministru pravosuđa i Vrhovnom sudu, a danas sam poslao DSV-u zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka s prijedlogom stegovne kazne razrješenja od obnašanja sudačke dužnosti”, kazao je Vrban za N1.

Rekao je kako neće prejudicirati odluku DSV-a, ali kaže kako je on predložio te mjere te da se nada da će se prihvatiti prijedlog izrečene stegovne sankcije.

‘Oni bi trebali biti razriješeni sudačke dužnosti i više nikada ne bi mogli biti suci. DSV bi trebao odlučiti o mom prijedlogu o njihovom udaljenju sa sudačke dužnosti, a onda donijeti odluku o tom prijedlogu. Ne bih govorio o detaljima što su napisali o svakoj pojedinoj tvrdnji Zdravka Mamića. Jedan je sudac potvrdio druženje, drugi je u cijelosti porekao ta druženja’, rekao je Vrban.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!