Predsjedništvo IDS-a pokrenulo postupak protiv Miletića, on napustio stranku

Vijesti 05. velj 202211:08 > 12:11 0 komentara
N1

Istarski župan i donedavni predsjednik IDS-a Boris Miletić odlučio je istupiti iz stranke čiji je bio član od 1996., a sadašnji predsjednik IDS-a Dalibor Paus je tu odluku ocijenio ishitrenom napomenuvši da je stranka u tim okolnostima obustavila stegovni postupak protiv Miletića.  

Predsjedništvo stranke IDS-a pokrenulo je stegovni postupak protiv Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, a odluka o tome donesena je sinoć.

“Žao mi je zbog toga i zbog svega što je Miletić napravio kao predsjednik stranke i gradonačelnika Pule. Mislim da je to ishitrena odluka a šta ona znači u kontekstu njegove pozicije župana, vidjet ćemo i o tome razgovarati i raspravljati unutar stranke”, poručio je Paus.

Dodao je kako je sinoćnja sjednica Predsjedništva IDS-a bila teška zbog naravi odluke o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

“Nije bilo povišenih tonova i svi sudionici su sudjelovali u raspravi, te je od 18 prisutnih članova, 17 bilo za pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića a jedan je bio suzdržan”, kazao je Paus.

Nije htio odgovoriti na pitanje zbog čega je konkretno pokrenut stegovni postupak.

Po njegovim riječima IDS ne želi “iznositi u javnost prljavo rublje i zamarati javnost jer ima puno važniji tema za Istru kojima se treba baviti”.

“O konkretnim tezama ovog slučaja ne možemo ulaziti, trebamo dati Predsjedništvu vremena da analizira sve činjenice i argumente i da donese konačnu odluku. Međusobno razumijevanje, poštivanje i jedinstvo stranke važnije nam je od svega i od pojedinaca, to je neophodan i nužan način na koje želim i dalje raditi i to je diskusija na Predsjedništvu pokazala”, poručio je Dalibor Paus, dodavši da je IDS najjača regionalna stranka u Hrvatskoj koja se sustavno i iskreno zalaže za javni interes i dobrobit Istrana.

Na pitanje novinara istaknuo je kako stranka ima indicije da su povrjeđene određene odredbe etičkog kodeksa i statuta i s obzirom na to, Predsjedništvo IDS-a utvrdit će činjenice i donijeti konačnu odluku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!