Pogledajte što predsjednik Studentskog zbora govori o Borasu

Vijesti 15. ožu 202109:58 > 11:483 komentara
N1

Mihovil Mioković (HDZ), predsjednik sveučilišnog Studentskog zbora i glavni studentskog predstavnik u Senatu, gostovao je u Novom danu. Prokomentirao je inicijativu za opoziv rektora Damira Borasa.

S rektorom Damirom Borasom i cijelom upravom Sveučilišta Studentski zbor dosad nije imao problema – izlazili su im ususret u svim pitanjima i projektima, rekao je Mihovil Mioković i pojasnio da Studentski zbor od Borasa dobiva “podršku u realizaciji onog najbitnijeg”, pa potkrijepio:

“Sveučilišta imaju problem oko smještajnog kapaciteta, što je sramota. Samo 13 posto spada za one koje su izvan područja grada Zagreba. Dobili smo potporu o pokretanju projekta kampusa Borongaj. Sramota je i da studenti, koji dolaze izvan Zagreba, u Zagrebu nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.”

VEZANE VIJESTI

“Ne mogu reći da smo naišli da ikakav otpor prema rektoru i cijeloj Upravi Sveučilišta”, rekao je pa dodao kako su oni uvijek otvoreni za sve opcije: “Bitno je da se ne dogodi situacija da se rektor smjeni, da se ne odabere v.d. rektora. Moramo biti sigurni da su svi potpisnici unisoni za smjenu rektora.”

O negativnoj reputaciji zagrebačkog Sveučilišta

Mioković se ne slaže s tvrdnjom da Sveučilište u Zagrebu ima lošu reputaciju, jer ipak, kaže, imaju četiri posto više upisanih studenata, a i sa Sveučilišta u Zagrebu dolazi i velik broj znanstvenika.

Prije sjednice Senata postavio je pitanje novinarima ‘koje afere Boras ima’, pojasnivši da je želio da mu kažu “koje točno afere ih zanimaju i koje to one jesu”.

O aferama rektora Borasa

Ne smatra da je zbog cijepljenja preko reda funkcija rektora trebala doći u pitanje, ali smatra da se nitko ne bi trebao cijepiti preko reda.

To što je profesor, kojeg je Boras nagradio počasnom titulom – professor emeritus, optužen za seksualno zlostavljanje, “bio bi problem da se utvrdi da je istina. Imamo detektor laži. Ako se utvrdi da je istina, najmanje što se može dogoditi je oduzeti profesoru počasno zvanje.

VEZANE VIJESTI

Što se tiče nedoličnih komentara prema studentima i studenticama, gleda na to s osobnog stajališta: “Ako se istakne nečija pamet i ljepota, ne vidim problem i ne smatram to dovoljnim razlogom za smjenu rektora.”

Istaknuo je i da je Borasu i sam rekao za gafove, jer to jesu bili gafovi. Potom je rekao da zastupa studente i bavi se konkretnim stvarima koji muče studente.

“Po meni postoje samo dvije stranke – HDZ i SDP”

Potvrdio je da je član HDZ-a. “Jesam, član sam Hrvatske demokratske zajednice.”

Na pitanje je li studentski zbor poligon poligon za lansiranje u više političke orbite, kaže: “Ovisi kako tko to iskoristi. Često ljudi karakteriziraju Studentski zbor kao neko HDZ-ovo leglo, ali samo nas trojica je u stranci pa ne vidim da imamo neku prevlast.”

Učlanio se u HDZ jer se “želi boriti za konkretne stvari”, a HDZ se pokazao kao najbolja stranka za to, naglasio je.

“Želim poboljšati sustav i sugerirati što bi bilo najbolje za studente. Po meni postoje samo dvije stranke – HDZ i SDP, sve ostalo se pokazalo kao trgovačke koalicije. Ako želimo mijenjati sustav jednostavno izaberemo HDZ ili SDP”, pojasnio je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Dodao je i da je bilo ponuda da bude ne nekoj od lista za lokalne izbore, ali zasad to nema u planu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar