Predstojnik Klinike: Od ponedjeljka nam slijedi drama, ostaje jedan radiolog

Vijesti 30. tra 202118:54 1 komentar
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predstojnik Klinike za tumore dr. Ivan Milas, suprotno tvrdnjama predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, da je u Klinici ostalo zaposleno još samo troje radiologa.

U Klinici za tumore ostalo je još zaposleno samo troje radiologa, no dvoje ih je na bolovanju.

VEZANE VIJESTI

“Od ponedjeljka nam ostaje samo jedan radiolog jer ih je dvoje na bolovanju. I ne znamo hoće li se vratiti do ponedjeljka. Samim time bit će nemoguće na vrijeme očitati nalaze i to će dovesti do ogromnog problema i direktno utjecati na živote pacijenata. Naime, ako se neće na vrijeme očitati nalazi, postavlja se pitanje aplikacije skupih lijekova. Dakle, dolazit će do kašnjenja liječenja onkoloških pacijenata. Da bi nastavili s liječenjem, onkološki pacijenti moraju imati svaka 3 mjeseca kontrolu. Samo s nalazima mogu dobiti odobrenje od HZZO-a za daljnje korištenje lijekova za liječenje karcinoma i ako to ne budu, onda će i rezultati liječenja biti loši”, rekao je Ivan Milas za Index.

Rekao je da pacijentima nastoje već duže vrijeme pomoći pa zovu druge bolnice i raspituju se o terminima za te pretrage pa savjetuju pacijente da se njima jave.

“Od ponedjeljka nam slijedi drama, bez pretjerivanja. Mi po sistematizaciji trebamo imati 8 radiologa. A sad ih ostajemo na troje, s tim da ih je dvoje na bolovanju, ne znam hoće li se vratiti u ponedjeljak. Pacijentima smo rekli da imamo problem s osobljem i da probaju otići u druge zdravstvene ustanove, zovemo kolege u drugim bolnicama i nastojimo im pomoći i uputiti ih, evo jučer sam jednu pacijenticu uputio u drugu bolnicu. Do danas smo još uspijevali raditi, no sad nam slijedi težak period”, rekao nam je dr. Milas.

Dijana Zadravec je ranije u Newsroomu za N1 rekla da su to dezinformacije.

“S obzirom na to da su se građani uznemirili zbog dezinformacije da se odgađaju radiološke pretrage, i zbog nedavne izjave doktora Kalousek da sam stopirala procedure koje spašavaju živote, što je također neistina, procjena je da se zbog takvih slučajeva građanstvo uznemiruje, kao što sam se uznemirila i ja. Javni interes građana iznad je privatnih interesa svakog pojedinca”, kazala je i istaknula da onkološki bolesnici nisu ugroženi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare