Premijer najavio snažan paket mjera za ublažavanje udara na standard

Vijesti 09. velj 202217:54 > 18:08
Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu je na Twitteru najavio da će Vlada snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata, kazavši da se razgovara i s gospodarstvenicima o podršci.

“S čelnim ljudima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) razgovaramo o gospodarskom oporavku Hrvatske, rastu cijena te podršci gospodarstvenicima u okolnostima svih izazova s kojima se suočavamo. Vlada RH će snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata”, stoji u poruci premijera na Twitteru.

Podsjetimo, zbog izvjesnog poskupljenja plina i struje od 1. travnja, premijer Plenković ranije je najavio da će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati u tri segmenta – socijalnim transferima, naknadama u cijenama plina i struje te elementima poreznog sustava odnosno stope PDV-a.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, pak, nedavno je najavio da će Vlada mjere za ublažavanje udara poskupljenja energenata predstaviti tijekom veljače.

U međuvremenu, Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela uredbu kojom je odredila najviše cijene naftnih derivata i to za litru Eurosupera95 u visini od 11,37 kuna, Eurodizela od 11,29 kuna te Eurodizela BS plavog od 6,5 kuna za litru, sve s PDV-om. Te cijene vrijede najduže 30 dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.