Pretražuju se Sava, Dunav i obale rijeka: Još nema traga nestalom Splićaninu

Vijesti 04. sij 202222:30 0 komentara
Beograd, pretraga, policija, nestanak, Sava, Matej periš
N1 / Jelena Bokun/ Ilustracija

Potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem i dalje traje, pet dana nakon što je posljednji puta viđen u beogradskom klubu oko pola tri ujutro na Staru godinu. Njegov otac Nenad Periš od nedjelje je u Beogradu. U potrazi sudjeluju i policija i ronionci, ali novih informacija još nema.

Ronioci su na Savi proveli sate – fokusirani baš na mjesto na kojem su nastale snimke koje pokazuju prilazak mladića stepenicama prema rijeci i zatim nekoga u vodi. Loše su kvalitete, noć je – a je li to baš Matej – i dalje nema potvrde.

Objavljene su i snimke mladića koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taxi. Iako nije rekao jesu li to baš te snimke, Nenad Periš jest potvrdio da na onima koje mu je pokazao MUP jest njegov sin, ali ne i na onima na kojima se vidi plivanje. Ipak – oči onih koji su stalno na rijeci širom su otvorene.

Mutna voda otežava potragu

Renato Grbić iz Beograda, koji cijeli život lovi na Dunavu gdje ima restoran, čovjek koji je spasio 30-ak ljudi od utapanja, komentirao je za N1 situaciju s nestalim mladićem.

“Voda je mutna, vidljivost je pola metra, ja i na moru znam roniti, i prijatelji iz policije koji rade na nastanku osoba, to se sve radi na dodir, pogotovo sad kad je ova mutna voda, sve ovo što dolazi iz pritoka i Save i Dunava”, rekao je Grbić.

Jelena Bokun/N1

Oglasio se MUP Srbije

O slučaju mladića iz Splita oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) koje poručuje da se danonoćno traga i da se poduzimaju sve mjere kako bi ga što prije našli.

VEZANE VIJESTI

“U potrazi za M. P. neprekidno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za sigurnost na rijekama, sve policijske stanice na području grada, a od jutros su u potragu uklјučeni i pripadnici Ronilačke jedinice.

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka”, navodi se u priopćenju u kojem se dodaje da se za mladićem intenzivno traga.

Nikakve informacije ne dijeli ni hrvatska policija.

“Policijska suradnja s Republikom Srbijom odvija se koordinirano i u realnom vremenu. Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku.”

“Najbitnije je društvo s kojim je bio”

Bivši inspektor Slobodan Mišković ističe da je uobičajeno ne izlaziti s informacijama kako bi istraga tekla što bolje.

VEZANE VIJESTI

“Najbitnije je društvo s kojim je bio. Oni najbolje znaju u kakvom je raspoloženju bio, gdje je mogao otići i slično”, navodi Mišković.

“Mnogo neobjašnjivog ima u svemu što je prethodilo nestanku. Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao. Postoje stručnjaci koji mogu na osnovi snimaka doći do toga tko se na njima nalazi…”, dodaje.

Mladićevi prijatelji otputovali su u Hrvatsku, a njegov otac u Beogradu je od nedjelje i poručuje da će ostati koliko god je potrebno.

“Zahvaljujem se svima na svemu što rade, vidio sam da su brodovi na Savi, da se pretražuje rijeka”, rekao je Nenad Periš.

Potraga za nestalim Splićanimom traje već pet dana, a novih informacija o slučaju još nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!