Prevaranti na mrežama vrebaju korisnike izmišljenom izjavom Milanovića za N1

Vijesti 23. kol 202212:04 1 komentar
Shutterstock/Ilustracija

Društvenim se mrežama širi nova prijevara koja uz bombastične naslove obećava brzo i veliko bogaćenje.

Radi se o različitim stranicama na Facebooku i Instagramu, koje koriste navlakuše da bi širile zlonamjerne poveznice, čiji je cilj krađa osobnih podataka ili novčanih sredstava. Ne nasjedajte na njih i ni slučajno ne otvarajte te poveznice.

Jedna takva tiče se i N1. Naime, prevaranti na Facebooku i Instagramu šire lažnu objavu intervjua koji je predsjednik navodno dao za N1.

Screenshot

Poveznica s te stranice vodi na članak naslova “Hrvati sada zarađuju MILIJUNE KUNA od kuće tijekom pandemije koronavirusa, a sve zahvaljujući predsjedniku Zoranu Milanoviću. Velika banka želi da on NESTANE!”.

U članku se predsjednika Milanovića naziva – Zoran, a kaže da je dao intervju u nepostojećoj emisiji “N1 intervju”, koju vodi Anka Bilić Keserović te da je, kako piše: “predstavio novu rupu u zakonu za bogaćenje koja svaku osobu može za 3-4 mjeseca transformirati u milijunaša.”

“Zoran Milanović nagovara sve u Hrvatskoj da uskoče u ovaj vlak i da ne propuste ovu fantastičnu priliku prije nego što je velike strane banke zauvijek zabrane”, piše dalje u članku.

Potom se čitatelje navodi da u obrascu napišu svoje podatke, ime i prezime i adresu elektroničke pošte te da polože sredstva na račun.

Screenshot

Ovakve prevare na Facebooku su vrlo česte, upozorava i Faktograf. Internetski prevaranti korisnicima društvenih mreža obećavaju vrijedne nagrade, a zapravo ih pokušavaju opljačkati. Nekima je namjera od korisnika pokušati izvući novac, drugi preferiraju krađu osobnih podataka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare